top of page
välkommen att bidra_02.jpg
princessan.jpg

Adoptera en intarsia

12mR Princess Svanevit byggdes för att sätta Sverige på världskartan, både som seglingsnation och som hantverksnation. Därför har tidens främsta konstnärer stått för den inredning som gör Princess Svanevit till ett flytande konstmuseum. Ewald Dahlskogs intarsia som pryder luckor och dörrar har restaurerats och ställdes ut på Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm under februari - april. De kommer att byggas tillbaka i båten under vintern 2022/2023. Både båt och intarsia renoveras i Sverige eftersom det är oerhört viktigt att kunskapen och hantverket finns och lever vidare i vårt land.

 

De som ”adopterar” en intarsia, d v s står för restaureringen av Princess Svanevits dörrar och luckor, får sitt namn på en skylt ombord. Kontakta oss på info@svanevit.se om du eller ni är intresserade av att adoptera en viss lucka. 

Prislista och bilder på inredningens intarsior.pdf

Klicka på länkarna nedan för info om några av de redan adopterade intarsiorna.

 

Prinsessan

 

Leif Eriksons vikingaskepp

Insamlingar

Till flera motiv pågår allmänna insamlingar och alla bidrag, stora som små, är varmt välkomna - glöm inte att ange vilket motiv du vill att ditt bidrag ska stödja renoveringen av.

 

Stiftelsen Princess Svanevit har bankgiro 5860-6476.

Klicka på länkarna nedan för info om respektive insamling.

Vinga: Insamling till Evert Taubes minne

Venus: Insamling med uppskattning till Harry Hyams

Kogg: Insamling till Oskarshamnskoggen

bottom of page